Responsive image

Patchworks Hotel & Condominiums

Expected to break ground in 2019, this luxury hotel, spa, and condominium complex provides a unique destination venue in a premier Birmingham location.

Distinctive Prestigious Designs

Our vision for a distinctive aesthetic world relies on the defining principles of: (1) targeting prestigious opportunities, (2) emphasizing performance agility, and (3) providing transparent information to our investors. Our projects must meet assessment criteria that include high-value design, diversity of portfolio assets, and market leadership. We capitalize on the strengths of our vertically integrated businesses, which introduce efficiencies through trust, expertise, and unity of mission. We provide our investors with timely, accurate reporting for the business decisions intended to increase shareholder value.

At the core of this strategy lies our principle that "Good Design is Good Business." We believe that developing at the high end of the market reduces maintenance costs, maximizes asset value, and buffers our assets during receding markets. Our award winning designs increase the desirability of portfolio assets for rental income in the near future and long term asset value at time of disposition.

Card image cap

Caliber Elite Outfitters

Prestigious Retail Location

The 5,000 square foot store is very inviting, decorated in rich earth hues with lots of massive hardwood display cases. There is a comfortable seating area in the firearms area. It feels like you are walking into a hunting lodge instead of a store. The offerings include a full line of firearms from high end shotguns and rifles to a fully stocked fishing department that caters to a wide range of fishing techniques. Hunting and casual clothing for both men and women is also offered. Caliber is the only location for Ball and Buck men's clothing outside of Boston.

Card image cap

Chickadee Remodel

Revitalizing a Vacant, Dilapidated Structure

We designed the space around the existing structure, removing only portions of the veneer and adding new storefront and windows. A bold, swooping metal roofline with custom design, hand-made gas lamps helped define this distinctive design that speaks to the surrounding residential developments as well as the adjacent commercial real estate. The response from both the owner/developer and the community has been nothing short of amazing. The owner has been able to realize triple digit returns; garnering the highest lease rates in the surrounding area and maintaining 100% occupancy.

Card image cap

ADAC Southeastern Architect of the Year

Chris Reebals - Finalist, 2018

With the art of nature as the canvas, obstructing the view thereof seemed an architectural misstep. When envisioning this waterfront residence, the restrained elegance and beautiful surroundings were captivating and incorporated in the design. A symbiotic blend of traditional and modern elements created a juxtaposition of form to mimic nature. Hard rock edges and soft rolling tree-lines were the inspiration. Instead of littering the walls, glass facades were created, which allowed the participant to experience nature through architecture. The vista became the space’s ever evolving artwork, transforming seasonally, mirrored from the outside and enjoyed from within.

Card image cap

HGTV Faces of Design Finalist

Living Large in Small Spaces, 2018

Though not far from the main house, this poolside suite feels totally secluded thanks to tall trees and hedges. Inside, guests can enjoy a lovely living room, kitchen, spacious bedroom and private bath, or open a movable wall and relax by the water. This contemporary cottage features rustic wood accents and a movable wall system that opens up the living room to the exterior covered patio. This contemporary open concept cottage features a living room and kitchen with modern furnishings and fixtures. A modern white cottage living room features rustic details such as painted paneling, textured brick fireplace, wrought iron chandelier, exposed beams and contemporary furnishings.

Card image cap

HGTV Faces of Design Finalist

Master Retreat, 2018

A reclaimed wood ceiling and garden views make this master suite by Christopher Architecture and Interiors feel like it's tucked away in the country somewhere. Floor-to-ceiling windows fill the space with soft natural light, while a tufted headboard and chandelier offer elegance and style. During the winter months, the owners can easily swap their lightweight linens for heavy pillows and knitted blankets. When paired with the reclaimed wood ceiling, these details make the space feel especially cozy.

Card image cap

HGTV Faces of Design Finalist

Countryside Escape, 2018

This stone and brick craftsman farmhouse features curved roof lines, dormer windows, a stone chimney and low wall details, and gas pendant lights. The flagstone entrance walk to this brick and stone, craftsmen farmhouse features decorative wood braces and gas pendant lights. With a modern take on classic country style the family living room features a white and neutral color palette and furnishings, stone accent wall, traditional fire place and iron chandeliers. The classic white country farmhouse interior has wood trim and ceiling details with rustic stone accents, traditional floor to ceiling windows, and iron wall sconces.

Card image cap

Birmingham AIA Design Awards

Chris Reebals – Finalist, 2017

A modern one story house with a mix of mica-coated corrugated panels and stained wood. The volumes are carefully bent around the shape of the property to maximize the light, views of the lake, and minimize the impact on the site. A priority was placed on keeping as many trees as possible and to that end, the screen porch was nestled into the trees and projected over the steep slope to the lake. The interior is bright and open with a calculated mix of modern details and classic furniture pieces. While not a large home, the spaces are meant to convey openness and a mix of ceiling heights compress and release throughout the house. The landscape was designed to blend into the natural environment and get progressively sharper as it approached the house, especially at the front koi pond.

Card image cap

AIA Birmingham Merit Award Residential

Chris Reebals - 2016

Our objective was to create a family home along a ridge on a densely treed piece of property in Indian Springs. We opted to use stone, stucco, and a cedar roof along with large corner windows which pull in rather than block out the surrounding beauty of the wooded setting. A primary goal was to achieve a comfortable, safe place for children to play while maintaining as much of a connection with the surrounding site as possible. In doing so, we created an neatly planted interior courtyard, visible from most of the primary living areas. The pool terrace is surrounded by stone walls and perched along the hillside in a way that allows for direct views to the stream in the valley below.

Card image cap

ADAC Southeastern Architect of the Year

Chris Reebals - 3rd place, 2016

The renovated Mountain Brook Residence could just as easily be in an Italian countryside or plucked straight from a dream. Nestled on gentle slopes at varying grades, the landscape walls and steps unify the house with the surroundings, truly making it flush with and a part of the landscape. The house sits on a corner lot with three visible sides and endless approaches. Perched on a hill, the drive leads you around the house allowing you to appreciate all angles of the exterior and offers small glimpses to the beauty of the interiors. With a north/south orientation, the massive windows accentuate the views of the Birmingham Country Club below.